Чому варто мити голову мінеральною водою: літній лайфхак, який замінить дорогий догляд

by Max

У звичайному житті ми звикли газовану мінеральну воду вживати внутрішньо, щоб насолодитися її освіжаючим ефектом. Але якщо найближчим часом ти плануєш поїхати у відпустку, варто взяти на замітку цей лайфхак.

Іноді надворі так стає так спекотно, що маєш бажання осушити цілу пляшку мінеральної води, а якщо була б можливість — навіть облити себе, щоб миттєво охолонути.

Насправді газована мінеральна вода може виступити як ефективний засіб для догляду за шкірою тіла та обличчя, такий же ефективний, як косметична термальна вода. Проте експерти рекомендують використовувати її не як освіжаючий спрей, а замість пілінгу або шампуню з м’яким ефектом.

На відміну від звичайної води, мінеральна вода містить вуглекислий газ, який відповідає за утворення у ній бульбашок. Цей газ має відмінні очищаючі властивості, які особливо корисні для волосся після купання в басейні або морській воді.

Щоб змити залишки хлору або морської солі, досить просто обполоснути волосся великою пляшкою газованої води. Після цього можна використовувати бальзам для відновлення волосся, а шампунь — наприклад, через день.

До речі, іноді вуглекислоту додають до складу шампунів, саме для того, щоб отримати додатковий очищувальний ефект. Вуглекислий газ сприяє покращенню росту волосся і зниженню виділення шкірного сала, що продовжує відчуття чистоти.

Тебе може зацікавити