11 способів позбутися синців та мішків під очима

by Max

Говоримо «ні» синцям та мішкам під очима за допомогою простих секретів та перевірених засобів.

«Мішки» та «синці» навколо очей — косметична проблема, яка так чи інакше хвилює практично всіх. Головні винуватці цих напастей – віковий фактор (шкіра втрачає еластичність, і набряки утворюються все частіше) і спадковість (клітини шкіри можуть бути просто схильні до щільних жирових відкладень). Другорядні — зневоднення, недосипання, алергічні реакції, гормональний дисбаланс, неправильне харчування, шкідливі звички. Загалом навіть ті з нас, у кого «мішків» під очима зазвичай не буває, можуть легко їх отримати під час застуди або сезонного нездужання. Перелічуємо дієві методи боротьби з «очима панди».

  1. Вмивайтеся прохолодною водою. Гаряча посилює набряклість і лише підкреслює темні кола. Якщо ви досить терпимі до низьких температур, використовуйте для тонізування обличчя та періорбітальної області кубик льоду (якщо на обличчі є судинні сіточки та капіляри оберніть лід харчовою плівкою). Для зняття макіяжу використовуйте засоби на олійній основі: вони швидко розчиняють підводку, туш та тіні і не подразнюють при цьому шкіру.
  2. Перевірте свій засіб: іноді догляд шкіри навколо очей викликає набряки. Іноді косметика проти зморшок може спричинити алергію. Якщо є хоч найменші підозри, що припухлості пов’язані з новим кремом або гелем, не використовуйте його щонайменше 4-5 днів і подивіться, чи буде різниця.
  3. Використовуйте крем для очей з ретинолом, який посилює вироблення колагену та розгладжує шкіру. Всі препарати з вітаміном А та його похідними посилюють приплив крові до тканин, ущільнюючи їх та роблячи таким чином менш помітними «зони затемнення». Нанесіть невелику кількість засобу на область під очі та акуратно вбийте у шкіру. Майте на увазі, що ретинол діє не відразу: іноді потрібно від 10 до 12 тижнів, щоб з’явилися видимі результати.
  4. Вибирайте засоби з кофеїном для зменшення набряклості під очима – він заспокоює судини та сприяє виведенню зайвої рідини. Варіант простіше – ненадовго прикласти до очей охолоджені чайні пакетики (два пакетики з чорним чаєм – він містить кофеїн та таніни – змочіть водою і покладіть на кілька хвилин у морозилку).
  5. Скоротіть вживання алкоголю та солоної їжі ─ і те, й інше затримує рідину в організмі та сприяє утворенню набряків. Наводимо список родуктів, що сприяють  виведенню: кавун, огірки, селера та петрушка. З іншого боку, однією з причин темних кіл під очима може бути зневоднення, тому норму чистої питної води щодня (близько 1-1,5 літра) краще щодня випивати.
  6. «Синці» під очима може провокувати гіперпігментація, викликана передозуванням сонця або гормональними збоями. Використовуйте для періорбітальної області освітлювальний крем, але не наносите його занадто близько до слизової оболонки – у таких засобах зазвичай містяться потужні активні компоненти.
  7. Якщо для боротьби з темними колами потрібні серйозніші заходи, можна спробувати лазерну терапію. Ця процедура розбиває жирові відкладення під очима та розгладжує шкіру, яка в результаті значно світлішає. Ще одна процедура для здорових очей— інтенсивна фототерапія. В її основі лежить активний вплив на проблемні ділянки імпульсами високоінтенсивного фільтрованого світла, внаслідок чого жирові відкладення розбиваються і шкіра розгладжується.
  8. Нормалізуйте сон. Повноцінний відпочинок – це не тільки восьмигодинний відпочинок, а й правильне положення тіла в ліжку. Коли ви спите на боці чи животі, сила тяжіння притягує рідину під очі, і це формує темні кола. Намагайтеся привчити себе спати на спині. Ще один спосіб покращити якість сну – взяти додаткову подушку, щоб підняти голову та забезпечити відтік рідини від обличчя.
  9. Нарешті, причиною темних кіл може бути будова обличчя – наприклад, глибоко посаджені очі. Цю проблему можна вирішити за допомогою філерів з гіалуроновою кислотою (заповнюючи «провали», вони вирівнюють поверхню, тін падає по-іншому і візуально зникають) або маскуванням косметичними засобами. Коли робите макіяж верхньої повіки, вибирайте підводку темних тонів: вона відверне увагу від проблемних моментів і зробить очі яскравими та живими. Для нижньої повіки нагоді тілесний олівець: якщо підвести ним слизовий контур, це додасть погляду сяйва, а темні кола стануть менш помітними.
  10. Замаскувати сліди втоми та дефіцит відпочинку можна також за допомогою консилера. Найкраще використовувати засоби кремової текстури: вони більш стійкі та забезпечують щільне покриття. Беріть консилер на основі жовтого кольору, якщо темні кола під очима відливають фіолетовим, і персиковий, коли вони коричневі.
  11. Нанесіть консилер на трикутну область під очима і вбивайте в шкіру легкими рухами. Починати краще з темного місця, поступово рухаючись у бік світліших ділянок.

Тебе може зацікавити