3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

by Max

Вуглеводи – це невід’ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді роки ми абсолютно безпроблемно для фігури та самопочуття можемо вибирати між картоплею фрі та макаронами, то в зрілому віці заради здоров’я та краси змушені робити ставку на корисніші гарніри.

Нещодавно фітнес-тренер, нутріціолог Віктор Мандзяк на своїй Інстаграм сторінці назвав 3 ідеальні гарніри для жінок 45+, які найкраще підійдуть для доповнення м’ясних та рибних страв. У цьому корисному списку виявилися гречка, перловка та овочі на пару, багаті клітковиною та харчовим волокнами.

«З цих продуктів вуглеводи засвоюються повільніше, і цукор у крові підвищується не так швидко. Коли людина отримує велику кількість глюкози за один раз, порушується обмін речовин і може розпочатись метаболічний синдром», — розповів фахівець.

Саме ці гарніри перешкоджають розвитку цукрового діабету, атеросклерозу та гіпертонії, а також налагоджують обмін речовин, гальмують процеси старіння та знижують рівень «шкідливого» холестерину в крові.

Віктор також назвав не надто корисних гарнірів для жінок за 45. До нього увійшли білий рис, смажена картопля та макарони, які швидко підвищують глюкозу та уповільнюють метаболізм, що незмінно відбивається на фігурі.

Тебе може зацікавити