Дотримання цих правил робить життя легшим

by Max

Подобається нам це чи ні, але у всього навколо є свої правила. Правила поведінки, правила спілкування, правила, дотримання яких дозволяє нам залишатися здоровими. І, виходячи з того, чи дотримуємося ми їх, чи ні, нам стає легше або складніше жити, інформує KURAZH.

Може здатися, що дотримання правил лише ускладнює нам життя, але складнощі в нашому житті в більшості випадків створюємо ми самі, а дотримання правил якраз його спрощує.

«Кожен досвід, навіть тривіальний і прозаїчний, може бути уроком, подарунком, благословенням, якщо ми отримуємо його духовно, а не особисто».

Правила життя, які варто запам’ятати:

Не все завжди буде йти за планом

Хоч це і важко визнати, але не завжди все йде за планом. Іноді відхилення від наших планів незначні, а іноді вони можуть бути фатальними і докорінно змінити наше життя. Ось чому завжди варто мати план Б.

Не спалюйте мости за спиною

Ніколи не знаєш, до кого доведеться звернутися в майбутньому. Це може бути ваш учитель, начальник на роботі, бармен у кафе поряд з вашим будинком. Пам’ятайте, що, всупереч тому, що ми бачимо навколо себе, ми живемо в маленькому світі.

«Не спалюйте за собою мости, можливо вам доведеться повернутися тим же шляхом».

Свідомо вибирайте своє оточення

Ви, напевно, не раз чули, що ви відображаєте суспільство, в якому ви живете і людей, з якими проводите найбільше часу. Про це варто пам’ятати.

З ким ви спілкуєтеся найчастіше? З поглядами та ідеями яких людей ви стикаєтеся щодня? Люди навколо формують вас. Якщо ви не хочете поводитися як близька вам людина, краще викресліть її зі списку друзів.

Навчання — вічний процес

Навчання не обмежується формальною шкільною освітою. Вчитися доводиться протягом усього життя. Вчитися на життєвому досвіді. Поглиблювати свої знання, набуваючи нових навичок. Не тільки для того, щоб не було проблем з працевлаштуванням, зміною роботи або посади. Але також щоб познайомитися з новим і розширити свій кругозір. Рости як людина.

Ніколи не відкладайте своє життя

Ви чекаєте, щоб втілити в життя свої мрії, поки у вас, нарешті, не з’явиться більше часу або поки не настане відповідний момент? А що, якщо цього ніколи не станеться? Не чекайте, поки ви закінчите навчання або знайдете нову роботу. Час летить швидше, ніж ви можете собі уявити. Якщо ви не навчитеся жити теперішнім моментом, ви ніколи не будете жити на повну. Не чекайте, коли ваші мрії стануть реальністю.

Подбайте про своє тіло і розум

Тіло — це засіб пересування, в якому ми подорожуємо часовою шкалою. Його стан впливає на темп і якість вашого життя. Багато проблем не проходять самі по собі, як би ви не хотіли їх вирішити. Не ігноруйте симптоми і сигнали, які посилає вам ваше тіло. Дійте заздалегідь. Подбайте про своє психічне і фізичне благополуччя. Адекватна дієта, сон і фізична активність — ось основи, про які вам потрібно пам’ятати.

«Подбайте про своє тіло. Це єдине місце, де вам доведеться жити постійно».

У вас є право сказати ні

Не обов’язково з усім погоджуватися. Ви можете відмовитися від усього, що вам не подобається. Якщо щось йде всупереч з вашими цінностями, цілями, викликає у вас надмірний стрес або занепокоєння і позбавляє вас щастя, відмовтеся від цього, навіть якщо відмова здається важкою.

«Коли ви кажете “так” іншим, переконайтеся, що ви не кажете “ні” собі».

Довіряйте своїй інтуїції

Ваша інтуїція — ваш невидимий провідник у прийнятті рішень. Вам не завжди потрібно йти в загальноприйнятому напрямку, якщо в глибині душі ви відчуваєте, що це неправильний шлях. Пам’ятайте, ви завжди можете сказати “ні”. Інтуїція і логічні міркування доповнюють одне одного.

«Не дозволяйте шуму чужих думок заглушити ваш власний внутрішній голос. І найголовніше — майте сміливість слідувати своєму серцю та інтуїції».

Не пригнічуйте емоції

Емоції — навіть негативні — є частиною життя. Без них ми не зможемо так сильно радіти своїм позитивним емоціям. Емоції не можна пригнічувати. Якщо необхідно злитися — кричіть, якщо необхідно плакати — плачте.

«Якщо злишся — кричи, якщо сумуєш — плач, якщо щасливий, смійся вголос. Пригнічені емоції — це отрута, яка руйнує вас зсередини».

Прощайте

Злоба не зробить ваше життя кращим, а ось гіршим може. Пробачити — не означає забути. Навчіться прощати себе та інших і визнавати свої помилки. Просто пробачте, це позбавить вас тягаря, який заважає вам рухатися вперед.

«Слабкі ніколи не прощають. Прощення — чеснота для сильних».

Ви ваш найбільший союзник і ворог

Ви ваша найкраща підтримка і ваша найбільша проблема. Опанувати себе може бути складно. Те, що ви думаєте про себе і своє ставлення, впливає на вас і ваше щастя. Якщо ви думаєте, що можете щось зробити, то ви праві, якщо ви думаєте, що не можете щось зробити, тоді ви також праві. Будьте своїм союзником, а не ворогом. Нехай ваші думки і позитивний настрій додадуть вам сил. Постарайтеся стати кращою версією себе.

Якщо впали — встаньте

Життя не завжди йде за планом. Часом ми зазнаємо невдач і припускаємо помилки. Ви, ймовірно, ще не раз впадете, але в такій ситуації необхідно зібрати сили, які ще у вас є, і взяти себе в руки.

«Коли життя зіб’є вас з ніг, спробуйте приземлитися на спину. Адже дивлячись вгору, вам буде легше піднятися».

Займайтеся тим, від чого отримуєте задоволення

Значну частину дня і життя ми присвячуємо роботі. Незалежно від того, працюєте ви повний робочий день або ведете власний бізнес, постарайтеся знайти заняття, яке буде близьке до ваших інтересів і захоплень. Цілеспрямованість — це величезна сила, яка наповнює нас бажанням досягати своїх цілей і дає нам енергію для боротьби з труднощами і сумнівами. Пристрасть примножить вашу енергію і дозволить вам піднятися на вершину своїх здібностей.

Проблеми — це можливість

Розглядайте проблеми як виклики і можливості для навчання та розвитку. Вони дадуть вам додаткову мотивацію розвиватися і ставати кращим. Поставши перед труднощами, намагайтеся зберігати позитивний настрій. Позитивне мислення не вирішить усіх проблем, але зменшить вплив страхів і тривог.

«Труднощі — це просто те, що потрібно подолати».

Ви вільні

Ви Господь і Творець свого життя. Хоча ви не завжди контролюєте всі обставини, ви завжди можете вплинути на те, як ви на них реагуєте. Не скаржтеся, не шукайте винних, не шукайте виправдань і не розраховуйте, що хтось зробить все за вас. Ваше життя — це ваша відповідальність.

Любіть себе

Це один з найважливіших життєвих принципів і в жодному разі не заклик до егоїзму. Річ не у тім, що все ваше життя було пов’язане з вами і тим, що цікаво тільки вам. Однак любов до себе — необхідна умова для створення справжніх і успішних відносин з іншими людьми.

Навчіться ставитися до себе з теплотою і повагою. В іншому випадку ви застрягнете в невпевненості, страху і незнанні, хто ви і куди йдете. Любити себе — це завдання, яке ви повинні виконати, і воно принесе вам більше задоволення, ніж будь-яке інше випробування у вашому житті.

Тебе може зацікавити