“Плюси і мінуси”: Для чого народжують дітей-погодок

by Max

Часто можна спостерігати картину: молода матуся крокує дорогою з величезним животом, при цьому веде за руку малюка двох років, а перед собою штовхає візочок, у якому гордо сидить маленька однорічна дівчинка, інформує KURAZH.

У такі моменти жінки згадують “жахіття” пологів, перших місяців після народження дитини, і одразу виникає думка: “Що змушує молодих дівчат народжувати щороку? Неземна любов до дітей чи мазохізм?”.

Якщо почитати жіночі форуми, можна сформулювати плюси і мінуси такого явища, яке має назву “діти-погодки”.

Негативні аргументи

Ослаблений організм. Організм мами ослаблений після пологів першого, тому така швидка вагітність — справжній стрес для всіх систем жіночого тіла.

Мало уваги. Народжуючи другу дитину, мама не в змозі приділити необхідної уваги старшому малюку. Адже з появою немовляти, вона постійно зайнята годуванням, пранням, заколисуванням немовляти, а старша дитина частіше за все відсунута на другий план або нею займається бабуся.

Мама-зомбі. Перспектива багаторічної відсутності повноцінного нічного сну має переконати мам не народжувати з інтервалом в рік.

Розбіжність режимів. Один кричить у спальні, інший за компанію підвиває в залі. Поки молодший спить, старшому життєво необхідно побігати і покричати на весь дім. А якщо раптом старший вирішив лягти спати, то вже нерозумному немовляті навряд чи поясниш, чому він має мовчки смоктати свою пляшечку і не розкривати рота.

Завжди разом. І в садок, і в школу, і в університет. Це ж скільки грошей треба віддати, щоб зібрати до школи хоча б одного з дітей? А якщо їх одразу двоє до школи збереться? А якщо вступати на платне в університет? Впору квартиру батькам продавати!

Однак є безліч позитивних моментів

Кар’єра. Жодному роботодавцю не сподобається працівник, який кожні три роки йде у тривалу декретну відпустку. Якщо ви, крім ролі матусі, плануєте ще й побудувати кар’єру, то чудовою можливістю є народження дітей-погодок. “Відстрілявся” за три роки і ласкаво просимо на початок кар’єрних сходів. Тепер у вас маса вільного часу, щоб дертися по них, із задоволенням спостерігаючи, як з дистанції сходять ваші колеги жіночої статі, виведені з ладу бажанням продовжувати власний рід.

Економія. Купа дитячих речей вже куплена і чекає нового господаря. Ну, не віддавати ж їх, зрештою, знайомим. Все найнеобхідніше вже є, тепер купувати речі для другої дитинки можна не поспішаючи, відшукувати новинки.

Дітям разом цікаво. В один прекрасний момент вони доростуть до того віку, коли зможуть, нарешті, пограти разом. Старший брат або сестра — чудова компанія для спільних ігор! У цей час мама буде абсолютно вільна від настирливого скиглення: “Пограй зі мною в ляльки!”, “Візьми мене на ручки!”.

Між дітьми немає ревнощів. До того віку, як старший малюк у стані відчути таке почуття як ревнощі, він вже давно звик до того, що поруч постійно є друга дитина. Тому подібні прояви дітям-погодкам чужі, адже вони не пам’ятають, коли були єдиною дитиною в сім’ї.

Після тривалої перерви другого народжувати може і не захотітися. Затягнуть, знаєте, свобода, можливість довго поспати у вихідні, відчуєте себе незамінним членом робочого колективу. А так, всі навички та вміння свіжі, чому б ними не скористатися без зволікання.

Тебе може зацікавити